Alle gidsen

Gids: Grafische pakketten handleiding

Auteur: masterslayer00
Toegevoegd: 08-07-2010 15:37:42
Gewijzigd: 13-12-2012 12:29:34
Grafische pakketten: creatie en installatie

Grafische pakketten zijn grafische modificaties aan het spel, ze veranderen niets aan de spelwijze of aan de indeling. Ze kunnen echter het grafische overzicht drastisch veranderen. Als het nu de kaart is, het dorpsoverzicht of gewoon de opmaak, alles is mogelijk. Om een grafisch pakket te installeren is een premiumaccount benodigd.

Ben jij het beu om altijd maar opnieuw de bekende gebouwen en dorpjes te zien? Dan is een “thema” of grafisch pakket zeker wat voor jou! Nog niet overtuigd? Kijk dan snel in dit topic voor voorbeelden en downloads!


Zelf grafische pakketten maken
Om zelf grafische pakketten kan je best vertrekken van het standaardpakket. Dit kan je hier (4,7 MB - .zip) downloaden. Als je dit uitpakt (bv: met dit programma) naar een map hebben we de basis. Je zet dit bijvoorbeeld in een map C:\jouwpakketnaam\, maar dit is uiteraard maar een voorbeeld.

Op basis van dit pakket hebben we de mapstructuur, bestandsnamen en afbeeldingen. Al wat we nu nog moeten doen is de afbeeldingen vervangen of wijzigen naar je eigen versie. Eenmaal je alle afbeeldingen of enkel de afbeeldingen die je wou hebt aangepast kan je verdergaan…

Grafische pakketten lokaal testen
Sommige browsers staan het toe om op internetsites te verwijzen naar lokale bestanden. Dit gaat momenteel (zover ik weet dan toch) enkel in internet explorer en firefox.

Internet explorer
Ga naar "extra" en kies dan "internetopties". Klik op het tabblad "beveiliging" en kies daar het groene vinkje met de naam "vertrouwde websites". Klik dan op "websites". Zorg dat het vakje "Serververificatie" is uitgevinkt. Voeg nu volgende website toe:

Citaat:
http:/nlx.tribalwars.nl
Waarbij x de wereld is waarop je het wilt testen. Ik raad je aan zowel een wereld met kerk als zonder kerk te nemen. Kies bij voorkeur wereld 11 of 12 als testwereld aangezien deze zowel een standbeeld als een kerk hebben. test het echter ook op werelden zonder kerk.

FireFox
Om de instellingen binnen FireFox te wijzigen moet je de policy aanpassen. Hierbij is het belangrijk dat je firefox volledig afsluit als je het toepast. Kopieer deze instructies even naar kladblok of een andere tekstverwerker en sluit firefox af voor je eraan begint!

Ga nu op zoek naar je installatiefolder van Firefox. Meestal is deze C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox 3.5 Beta4\ of C:\Program Files\Mozilla Firefox\, maar dit is afhankelijk van je computerinstellingen. Als je in deze folder zit gaan we verder...

Open de greprefs folder en zoek naar all.js. Klik nu met je rechtermuisknop op dit bestand en kies "openen met". Selecteer in de lijst een programma als kladblok, notepad++, ...

Scroll helemaal naar de bodem van het bestand en zet dit stukje erbij:

Citaat:
pref("capability.policy.policynames", "localfilelinks");
pref("capability.policy.localfilelinks.sites", "http://nlx.tribalwars.nl");
pref("capability.policy.localfilelinks.checkloadur i.enabled", "allAccess");
Waarbij x de wereld is waarop je het wilt testen. Zorg er voor dat dit tekstje exact is overgenomen. Ongewenste spaties kan tot resultaat hebben dat het niet werkt. Sla dit bestand op en sluit het. Indien je windows vista gebruikt dien je dit allemaal uit te voeren als administrator.

Gebruiken van lokale bestanden
Je kan nu normaal lokaal linken in je browser. Dit doe je door bij de url ipv een internetadres het volgende op te geven:

Citaat:
file:///locatie
Waarbij "locatie" het pad is waar je bestanden staan. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Citaat:
file:///C:/tribalwars/graphic/
file:///C:/tribalwars/graphic/steamme.css
Grafische pakketten installeren en gebruiken
De beste methode om grafische pakketten te gebruiken is het uploaden naar een externe server. Deze is meestal veiliger en efficiënter. Je kan tal van gratis hosts gebruiken die dit aanbieden (google maar even naar “free hosts”), maar zowel ik als community.tribalwars.nl zijn bereid deze op te slaan op onze servers. Gratis hosts zullen echter na verloop van tijd de inhoud verwijderen terwijl tribalwars zelf uiteraard een permanente opslag garandeert.

Indien het een degelijk grafisch pakket is zal het permanent worden opgeslagen op de servers van tribalwars (mits goedkeuring van jezelf natuurlijk!). In principe heb je dus niets nodig. Je hoeft alleen maar even een berichtje naar mij te sturen zodat we wat kunnen regelen en ik je pakket op de downloadpagina kan aanbieden.

Indien je toch je eigen webruimte gebruikt hoef je enkel je mapje op je domein te zetten. Je krijgt dat iets in de vorm van http://jouwwebsite.iets/Tribalwars/ of voor het CSS-bestand (als dat er is) http://jouwwebsite.nl/Tribalwars/pakketnaam.css. Het maakt in principe niet uit welk pad je gebruikt zolang je het maar correct opgeeft:1. Klik op instellingen
2. Klik links ook op instellingen
3. Vul indien aanwezig het pad naar de grafische afbeeldingen op (niet alle pakketten hebben dit!)
4. Vul indien aanwezig het pad naar de grafische afbeeldingen op (niet alle pakketten hebben dit!)
5. Indien de eerste link is ingevuld gebruikt ben je verplicht om voor 4.x-pakketten dit hokje aan te vinken.
6. Klik op ok, je pakket gaat onmiddellijk van kracht

Wat je niet kan aanpassen
Enkele dingen zijn niet aanpasbaar bij een grafisch pakket. Ik zal enkele opsommen zodat je niet urenlang zit te zoeken:
  • De pop-up menu's zoals groepen, aanvallen, ... Deze lay-out zit helaas in de html zelfs gedefinieerd waardoor je deze niet kan wijzigen.
  • De kaart heeft coördinaten aan de linkerkant en vanonder. Deze achtergrond en coördinaten liggen ook vast in de html en kan je dus niet aanpassen.
  • Als je over een dorp gaat krijg een tooltip met daarin eventueel de laatste aanval. Deze aanval heeft ook altijd het standaard bolletje en de max_loot. Deze kan je ook niet wijzigen.
  • Bij de kaart onderaan de pagina, de markeringen en de pop-up instellingen, ook deze zijn niet aanpasbaar.

Enkele items kan je echter omzeilen met een "CSS-hack"... Je kan de lay-out binnen de webpagina overrulen door een zo precies mogelijke verwijzing te maken in je css-sheet. Achter elke eigenschap die je geef aan dat deel zet je dan "!important". met !important geef je technisch gezien aan dat gebruikersinstellingen overruled MOETEN worden om de lay-out degelijk weer te geven. Deze css-functie wordt niet vaak gebruikt, maar kan in dit geval wel enkele eigenschappen forceren. Zo ben ik er in geslaagd het coördinatenraster en de legenda onderaan de kaart te forceren. Dit geeft echter een lelijke verwijziging:
Citaat:
#mapCoords, .content-border tbody tr td .main tbody tr td table {
background-color:#9F9F9F !important;
border:none !important;
}
Deze code gebruik ik in mijn greyn-pakket. Je zal zelf een beetje moeten spelen en kijken wat dit wijzigt binnen jouw pakket. Je kan in ieder geval !important gebruiken om de lay-out die in html staat te overrulen.

Eerste hulp bij fouten

Q: Help, ik krijg opeens een witte pagina, m’n opmaak en afbeeldingen zijn weg!
A: De link die je hebt ingevoerd is foutief of inmiddels verwijderd van een externe server. Ga naar “instellingen -> instellingen” en verwijder de links, vink het hokje uit indien dit is aangevinkt en druk op “ok”. Je krijgt nu weer het standaardpakket van tribalwars versie 5.x.

Q: Ik wil geen grafisch pakket meer, hoe krijg ik terug de standaard?
A: Zie hierboven…

Q: Ik vind niet waar je het moet instellen?
A: De eerste vraag die je je moet stellen is: “heb ik een premiumaccount”. Grafische pakketten zijn enkel toegankelijk voor premiumgebruikers. Indien je wel een premiumaccount heb kan je hierboven de installatiehandleiding volgen.

Q: Mijn afbeeldingen zijn helemaal door elkaar, wat is er hier gebeurd?!
A: Je pakket zal gemaakt zijn voor een versie die jij niet hebt ingesteld. Als het pakket versie 4.x is moet je niet vergeten het hokje aan te vinken. Als je terug wisselt naar versie 5.x of de standaardversie moet je dit ook weer uitvinken! Indien dit niet helpt kan je een supportaanvraag indienen.