Alle gidsen

Gids: Tribal Wars en browsers

Auteur: Snicks
Toegevoegd: 03-05-2009 13:37:54
Gewijzigd: 13-12-2012 12:33:24
Internet Explorer
Internet Explorer is de browser van Microsoft en wordt standaard bij een Windows-installatie meegeleverd. Versie 6 maakt nog niet gebruik van tabbladen en zorgt dus ook voor wat minder overzicht (en bevat bovendien erg veel (beveiligings-)fouten). Versie 7 krijg je normaal gesproken standaard met een update meegeleverd. Deze versie ziet er al heel wat beter uit. Er wordt gebruik gemaakt van tabbladen, zodat je meer overzicht hebt over je verschillende vensters. Oudere versies worden (bijna) niet meer gebruikt, maar zijn ook niet echt heel bruikbaar voor een Tribal Wars speler. Helaas is het niet altijd mogelijk om snellijst-tools te gebruiken in Internet Explorer. Hoofdzakelijk geschikt voor Windows.
Ondertussen is versie 9 uit, maar of deze veel fijner is valt te betwijfelen.

Firefox
Toch wel een van de meest bekende browsers onder Tribal Wars spelers is Firefox van Mozilla. Op het moment is Firefox 17.0.1 de nieuwste versie. Deze is sneller als voorgaande versies. Deze browser heeft net zoals Internet Explorer ook tabbladen, maar zit wat betreft bepaalde dingen veel logischer in elkaar. De snellijst-tools werken goed met deze browser. Ook zijn er heel veel plugins en add-ons te downloaden, om alles nog mooier, perfecter en persoonlijker te maken. Geschikt voor Windows, Linux en Macintosh.

Opera
Opera is weer een andere browser, die redelijk lijkt op Internet Explorer en Firefox, maar toch ook net weer iets anders is. Opera 10 is de laatste stabiele versie. Naast een versie voor een gewone thuis-pc kan je opera ook installeren op een mobieltje of op een pocket-pc. Deze browser maakt met de pc-versie gebruik van verschillende tabbladen, zoals alle andere browsers ook doen. Ook hier zijn wat extra plugins en tools, maar firefox heeft toch wel veel meer plugins. Het is een redelijk snelle browser en dus ook handig voor TW. Als je een nieuwe tab opent, krijg je standaard een venster met 9 favorieten, die je zelf kan kiezen. Geschikt voor Windows, Linux, Macinthosh, mobiele telefoons met GPRS, Pocket-pc's met Windows Mobile.

Safari
Van de browsers die we hier bespreken, is Safari van de sofwarefabrikant Apple een van de snellere. Met een extreem snelle laadtijd van de pagina's kan je goed timen. Helaas is deze browser niet voor Linux beschikbaar, maar een andere browser, Konqueror, heeft dezelfde engine(motor) als Safari. Het uiterlijk is even wennen voor windows-gebruikers, maar het basisprincipe is hetzelfde als dat van andere browers. Geschikt voor Windows, Linux(Konqueror), Macintosh, Iphone(standaard).

Google Chrome
Deze browser is hier in dit rijtje een van de nieuwste browsers, gemaakt door Google. Ook deze browser heeft een snelstart-venster, net als Opera. Deze browser start supersnel op. Er zit een zogezegde Incognitomodus op om geheim te kunnen surfen zonder dat iemand het bijhoudt op de pc zelf. Omdat dit nog maar een bèta is, zitten er natuurlijk nog fouten in. Er zijn op dit moment al wel veel plugins en andere scriptjes voor deze browser beschikbaar. Op het moment alleen nog maar geschikt voor Windows XP en Vista, volledigere ondersteuning komt als de browser af is.

Enige sneltoetsen en andere tips
Timen in Opera: zet een extra optie aan om heel snel naar het volgende tabblad te kunnen schakelen; Die kan je vinden onder Extra -> Voorkeuren -> Geavanceerd -> Sneltoetsen -> en dan de knop "enkelknops-sneltoetsen inschakelen." aanvinken. Wanneer je nu een getimede edel-aanval wilt versturen, moet je 4 tabs klaar zetten totdat je alleen nog maar op ok hoeft te drukken, zorgen dat de tabs na elkaar staan en dan: klik->2->klik->2->klik->2->klik(->2->klik) (origineel van Twandebeste) Timen in willekeurige browser met tabs: zorg dat je 4 tabs open hebt staan na elkaar waarbij je alleen op OK hoeft te drukken. Ga op de eerste van de 4 staan, houd je ene hand bij de sneltoets ctrl-tab en de andere hand klaar om te klikken. Wanneer je nu klik->ctrl-tab->klik->ctrl-tab->klik->ctrl-tab->klik doet, krijg het hetzelfde effect als je in opera had kunnen bereiken met alleen de 2, maar nu heb je wel de functionaliteit van de andere browsers behouden.

Kortom, voor iedereen is er een favoriete browser, de een hecht waarde aan extra's en zal dus voor Firefox kiezen, de andere heeft graag een snelle laa dtijd en zal voor Safari of Konqueror (afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem) kiezen. Doe wat met deze informatie, bekijk eens andere browsers en kies degene uit die jou het beste bevalt.
Bron: TW weekblad uitgave 25, auteur: Snicks (aangepast aan de laatste versies door Lekensteyn)